Handleiding

Handleiding Camping Flapper 2022

 1. Goed zeemanschap! Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor de camping als geheel, houdt rekening met elkaar en spreekt elkaar aan wanneer dingen niet soepel verlopen.
 2. De privacy van de bewoners van de boerderij en de huurders van het vakantiehuis dient gerespecteerd te worden.
 3. Auto’s parkeren op de parkeerplaats tegenover de ingang van toiletgebouw / de ligboxstal. Er staan kruiwagens voor het in- en uitladen van spullen.
 4. Fietsen kunnen in de grote schuur, rechts achterin worden gezet.
 5. Het gedeelte van het Piel rechts van de zwemsteiger is in principe bedoeld voor zwemmers. Dat betekent dat boten dit gedeelte zoveel mogelijk moeten mijden. Indien dit vanwege de wind niet mogelijk is dan mogen bootjes alleen even aanleggen, maar niet blijven liggen. Houdt daarbij goed rekening met zwemmers.
 6. Er is een rood motorbootje/reddingsbootje aanwezig. Informatie bij de vaste kampeerders.
 7. De toiletruimte graag opgeruimd en schoon houden en het licht uit doen als er niemand is. Verzoek aan ouders met kleine kinderen: graag even de wc controleren na afloop van het gebruik door uw kroost. Dat gaat namelijk wel eens mis.
 8. Warm water gaat via een betaalapparaat. In de douche met een muntstuk van 50 cent en bij de afwasplaats met 20 cent. Wisselen kan in het dorp bij de Dagwinkel. Meld daarbij even dat je van Camping Flapper bent.
 9. Toiletemmers en chemische toiletten kunnen geleegd worden in de stortplaats aan de buitenzijde van de ligboxstal naast de speeltuin. Het is niet de bedoeling dat ze geleegd worden in een ‘gewoon’ toilet.
 10. Afval waar mogelijk graag scheiden. Plastic lukt helaas nog niet maar in het kader van het milieu zou het goed zijn wanneer iedereen dat zelf scheidt en thuis in de plasticbak gooit. Glas kan in de glasbak bij de winkel in het dorp en papier graag mee naar huis nemen. Er staan twee containers achter de grote schuur. Grof vuil, zoals kapotte tuinstoelen, speelgoed e.d., mee naar huis nemen en zelf afvoeren.

...en verder...

 1. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd zowel op de camping als op het betonpad. Ontlasting (ook op en naast het betonpad) oprapen en meenemen i.v.m. ziekten voor de koeien.
 2. Aan het einde van het betonpad is een stuk land afgezet waar uw hond los mag lopen.
 3. In de schuur is een ruimte ingericht voor kinderen om te spelen of te ‘chillen’. Verzoek aan iedereen die daarvan gebruik maakt; zorg ervoor dat deze ruimte opgeruimd blijft. Laat uw puber deze regels ook even lezen 😊
 4. GELUID! Iedereen wordt verzocht rekening te houden met slapende kinderen. Als ouders aangeven dat kinderen slapen probeer dan stil te zijn of ergens anders te gaan spelen of voetballen. Muziek mag niet buiten maar wel heel zachtjes binnen. Na 22.00 uur moet de nachtrust voor iedereen worden gerespecteerd.
 5. De schuur wordt ook gebruikt voor de stalling van boten en surfplanken. Voor de stalling daarvan wordt een zomertarief gerekend. Verder is het niet de bedoeling dat er ‘spullen’ van kampeerders in de schuur worden gezet.
 6. Zorg dat er geen haringen of andere ‘dingen’ in het gras achterblijven. Dit is schadelijk voor de maaimachines.
 7. Belangrijke telefoonnummers:

  Huisarts/apotheek: Schadenberg/Verdenius
  Tollewei 107, Heeg
  tel. 0515 44 23 00 (ma-vr 08.00-17.00uur)
  Bij spoed buiten kantooruren: Dokterswacht Friesland tel. 0900 1127112

  Levensbedreigende situaties: tel. 112
  Politie (bijv. bij vandalisme): 0900 8844
  Alarmnummer (water)politie: 112